Propietats de la mel

Sabíeu que la mel que no s’ha tractat, ni escalfat a altes temperatures és un aliment viu que aporta una gran vitalitat i energia? Quasi un 80% de la seva composició està formada per glúcids, principalment fructosa i glucosa.

ACCIÓ ANTIBACTERIANA

L’ús més conegut de la mel es centra en el tractament de les afeccions respiratòries; com la bronquitis, la tos, la faringitis, els constipats i la grip degut a la seva potent acció antibacteriana.  Cosa que combinada amb la seva capacitat cicatritzant fa que la mel també tingui beneficis a nivell tòpic, per exemple, per les aftes bucals, cremades,  picades o ferides.

 

ENERGIA EXTRA

Sabíeu que la mel que no s’ha tractat, ni escalfat a altes temperatures és un aliment viu que aporta una gran vitalitat i energia? Quasi un 80% de la seva composició està formada per glúcids, principalment fructosa i glucosa. La resta és una interessant barreja de aminoàcids, vitamines, minerals, enzims i olis essencials!!

dolça_de_pallars_bodego_ok

Així que us recomanen prendre una culleradeta de mel!! Amb infusions o amb iogurt està boníssima!! Tot i que com a complement d’un plat també està exquisida :)